DISTRIBUIȚI
twitter

Papa Francisc i-a reamintit duminică în timpul rugăciunii Angelus pe migranţii şi refugiaţii care se văd obligaţi să fugă din casele lor, la fel cum a fost nevoit să facă Iisus şi familia lui, în ziua dedicată lor de biserica catolică, relatează EFE, potrivit agerpres.

Duminică piaţa San Pietro s-a umplut de credincioşi, în pofida ploii dese, cărora li s-au alăturat migranţii care frecventează şcolile de limbă italiană ale comunităţiii catolice şi mai mulţi migranţi care au trecut prin coridoarele umanitare, în această zi organizată de comunitatea din San Egidio.


Citește și : OMS admite că 2 milioane de oameni pot muri de COVID-19

Pe Twitter, Suveranul pontif a dedicat două mesaje acestei zile şi a îndemnat lumea să s roage „pentru milioanele de refugiaţi care, asemeni lui Iisus, Mariei şi lui Iosif în fuga lor din Egipt, sunt nevoiţi să trăiască în teamă, incertitudine şi neajunsuri”.

„Suntem chemaţi să recunoaştem chipul lui Iisus în feţele refugiaţilor înfometaţi, însetaţi, dezbrăcaţi, bolnavi, înstrăinaţi şi încarceraţi, care ne cer ajutorul”, a scris papa în cel de-al doilea său mesaj.

Citește și : Trump a anunţat nominalizarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

În timpul rugăciunii Angelus, papa s-a referit şi la Ziua Turismului, marcată de asemenea pe 27 septembrie, subliniind că pandemia de coronavirus „a afectat dramatic acest sector atât de important pentru unele ţări”.

Papa i-a încurajat pe lucrătorii din acest sector, mai ales pe cei din micile întreprinderi familiale şi pe cei tineri şi s-a rugat pentru ca „totul să se poată rezolva” cât mai repede.