DISTRIBUIȚI
dpa

Papa Francisc a făcut apel la o abordare „prudentă” şi „bine gândită” în problema migraţiei, apreciind că o deschidere totală este lipsită de raţiune, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

Migranţii pot fi primiţi „în măsura în care este posibil”, a afirmat suveranul pontif marţi seara târziu, în avionul cu care se întorcea din turneul în ţările baltice, potrivit unei transcrieri făcute publice miercuri de Vatican.


Citeşte şi: Fostul premier francez are aspiraţii mari: ‘Vreau să fiu primarul Barcelonei!’

La integrarea migranţilor trebuie luate în considerare problemele de „spaţiu” şi „forţă de muncă”, dar o integrare „masivă” „nu este posibilă”, a notat papa Francisc.

Pot fi deschise porţile în faţa migranţilor „în măsura în care aceştia pot fi integraţi – şi acest lucru este foarte important -, în măsura în care aceştia nu constituie o ameninţare la adresa identităţii voastre”, a spus capul Bisericii romano-catolice, care păstoreşte circa 1,3 miliarde de creştini. Deschiderea trebuie să fie „prudentă şi bine gândită”, a conchis el.

Francisc – fiu de imigranţi italieni în Argentina – a luat frecvent poziţie în favoarea drepturilor migranţilor, dar a susţinut şi dreptul guvernelor de a aplica limite imigraţiei, notează dpa.

Citeşte şi: După ce s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă, viitorul şef al Comisiei Europene ‘a rămas tablou’: ‘Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România’