DISTRIBUIȚI
twitter

Papa Francisc i-a invitat pe liderii comunităţilor creştine din Liban să se reunească la 1 iulie la Vatican, pentru a reflecta şi a se ruga pentru „pacea şi stabilitatea” acestei ţări din Orientul Apropiat, transmite duminică AFP, potrivit agerpres.

„La 1 iulie îi voi întâlni la Vatican pe principalii conducători ai comunităţilor creştine din Liban, pentru o zi de reflexie cu privire la situaţia îngrijorătoare a ţării şi pentru a ne ruga pentru revenirea la pace şi stabilitate”, a anunţat papa duminică, în cadrul mesajului său Angelus.


Citește și : Orfani, militari şi studenţi se ‘oferă voluntari’ să efectueze lucru manual în Coreea de Nord

Suveranul Pontif i-a chemat pe credincioşi să „însoţească pregătirile pentru acest eveniment prin rugăciuni de solidaritate, evocând un viitor mai paşnic pentru această ţară iubită”, care trece în prezent printr-o dublă criză, economică şi politică.

Catastrofa produsă anul trecut la Beirut a agravat puternic criza existentă din Liban, ţară ce trece printr-o gravă recesiune după războiul civil din perioada 1975 – 1990. Peste jumătate din populaţia libaneză trăieşte în prezent sub pragul sărăciei.

Citește și :  Macron i-a adus un omagiu lui Nelson Mandela, primul preşedinte sud-african de culoare