DISTRIBUIȚI
Walid Shoebat

Papa Francisc a afirmat miercuri că est întristat şi ruşinat de neputinţa Bisericii Catolice de a trata problema abuzurilor sexuale suferite de copii în Franţa şi că biserica trebuie să devină ”un aşezământ sigur pentru toată lumea”, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Aş vrea să le transmit victimelor tristeţea şi mâhnirea mea pentru trauma pe care au suferit-o şi totodată ruşinea mea, ruşinea noastră pentru neputinţa prea îndelungată a bisericii de a le plasa în centrul preocupărilor sale”, a spus suveranul pontif cu prilejul audienţei sale generale săptămânale.


Citeşte şi: Johnson&Johnson cere autorizarea dozei de rapel pentru vaccinul său anti-covid – Black News

Afirmaţiile suveranului pontif intervin după ce marţi au fost date publicităţii concluziile unei anchete de amploare care a scos la iveală faptul că peste 200.000 de copii au fost abuzaţi de clerici din Franţa într-o perioadă de 70 de ani. Papa Francisc a solicitat totodată catolicilor din Franţa să îşi asume responsabilitatea pentru cele întâmplate, astfel încât Biserica să devină ”un aşezământ sigur pentru toată lumea”.

”Este un moment al ruşinii”, a spus el, lansând un apel către episcopi, îndemnându-i să depună toate eforturile necesare pentru ca ”tragedii similare să nu se întâmple din nou”.

Jean-Marc Sauve, preşedintele comisiei care a realizat raportul, a spus că Biserica a arătat indiferenţă timp de ani întregi în ceea ce priveşte abuzurile, preferând să se protejeze pe sine şi nu victimele, multe dintre acestea având vârste cuprinse între 10 şi 13 ani.

Perioada de vârf a abuzurilor a avut loc între 1950 şi 1970, a precizat comisia în raportul său, cu o creştere din nou a cazurilor la începutul anilor 1990.

Suveranul pontif a adăugat că este apropiat de preoţii francezi care se confruntă în această perioadă cu o încercare ”dificilă, dar sănătoasă”.

Papa Francisc şi-a exprimat şi cu alte ocazii recunoştinţa faţă de victime pentru curajul de a vorbi public şi de a denunţa traumele prin care au trecut.

Citeşte şi: Frances Haugen acuză Facebook că acţionează din umbră. Congresul cere anchete amănunţite – Black News

Miercuri, în a doua parte a zilei, un tribunal din Vatican urmează să pronunţe o sentinţă în cazul unui preot acuzat de abuzuri sexuale comise la un seminar pentru tineri din Vatican înainte de a fi hirotonisit.

Acesta este primul proces de la Vatican care vizează prezumtive abuzuri sexuale petrecute pe teritoriul Sfântului Scaun.