DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc s-a declarat vineri „profund întristat de actele de violenţă lipsite de sens” din Noua Zeelandă, unde 49 de oameni au fost ucişi în atacuri teroriste asupra a două moschei din oraşul Christchurch, relatează dpa, potrivit agerpres.

Suveranul pontif „îi asigură pe toţi neozeelandezii, şi în special pe cei din comunitatea musulmană, de solidaritatea sa sinceră în urma acestor atacuri”, se subliniază într-un comunicat al Vaticanului.


Citește și: ATACURI TERORISTE în Noua Zeelandă! 49 de oameni au fost masacrați. Teroristul a transmis LIVE tot măcelul – VIDEO

Papa Francisc „se roagă pentru vindecarea celor răniţi, consolarea celor care au pierdut oameni dragi şi pentru toţi cei afectaţi de această tragedie”, se menţionează în comunicat.

Ultimul bilanţ al atacurilor armate asupra celor două moschei din oraşul Christchurch este de 49 de morţi. Potrivit poliţiei, 41 de persoane au murit la moscheea Masjid Al Noor, iar alte şapte la moscheea din suburbia Linwood. O victimă a murit la spitalul din Christchurch. Un bărbat de aproape 30 de ani, din cele patru persoane arestate, a fost inculpat pentru crimă.

Citește și: INCREDIBIL! Teroristul din Noua Zeelandă își înscripţionase armele cu numele lui Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino – FOTO/VIDEO