DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc este „o autoritate morală convingătoare” în lupta împotriva schimbărilor climatice, a declarat sâmbătă trimisul special american pentru problemele climei, John Kerry, în finalul unei întrevederi cu şeful Bisericii Catolice, potrivit AFP, scrie agerpres

„Sfântul părinte este una dintre vocile cele mai puternice ale planetei, dacă nu chiar cea mai puternică”, a declarat John Kerry într-un interviu acordat portalului de informaţii Vatican News.


Citește și : Statele Unite depun eforturi pentru încetarea confruntărilor dintre Israel şi Hamas

„Dar pentru că este deasupra politicii şi a conflictelor naţionale, el poate să scuture puţin oamenii şi să-i aducă la masa dialogului cu o înţelegere mai bună a datoriei noastre comune”, a adăugat fostul secretar de stat american.

Kerry, care efectuează un turneu în Europa în cadrul căruia ar urma să se deplaseze de la Roma în Marea Britanie şi Germania, s-a întâlnit cu papa argentinian la Vatican, a doua zi după o întrevedere cu premierul italian Mario Draghi.

„Papa este una din cele mai mari voci ale raţiunii şi o autoritate morală convingătoare pe tema crizei climatice”, a adăugat Kerry, subliniind că el crede că papa Francisc va asista la Conferinţa ONU asupra schimbării climatice în noiembrie la Glasgow.

„Avem nevoie de toţi în această luptă”, a subliniat trimisul special american. „Toţi conducătorii lumii trebuie să fie împreună şi fiecare ţară trebuie să ia parte” la această luptă, a adăugat el.

Citește și : Peste 2.000 de rachete, lansate din Fâşia Gaza

Papa, autor al enciclicei „Laudato Sii”, a subliniat că schimbarea climatică este „una din principalele provocări cu care se confruntă umanitatea” în prezent. El a criticat ţările industrializate responsabilele principale de această criză şi a apărat cauza populaţiilor sărace, care vor suferi cele mai grave consecinţe ale schimbării climatice.

Kerry, fost senator şi secretar de stat sub preşedintele democrat Barack Obama, a apreciat că viitoarele luni vor fi cruciale pentru a consolida sprijinul pentru angajamentele acordului de la Paris asupra climatului din 2015.