DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc, care împlineşte luni vârsta de 82 de ani, şi-a exprimat indignarea faţă de ”execuţiile” ordonate în anumite state, întru totul în afara justiţiei, relatează AFP, scrie News.ro .

Papa argentinian, care a primit luni în audienţă o delegaţie a Comisiei internaţionale împotriva pedepsei cu moartea, cu sediul la Madrid, a deplâns ”fenomenul lamentabil de recurent” al ”execuţiilor extrajudiciare, sumare sau arbitrare”.


Citește și :  Erdogan se declară hotărât să ‘se debaraseze’ de miliţiile kurde din nordul Siriei

”Este vorba despre omoruri deliberate comise de agenţi ai statului care sunt prezentate adesea ca nişte înfruntări cu presupuşi delincvenţi sau ca o consecinţă nevrută a folosirii rezonabile, necesare şi proporţionate a forţei în apărarea cetăţenilor”, a denunţat Suveranul Pontif, fără să citeze numele vreunui stat.

Papa a subliniat că ”legitima apărare nu este un drept, ci o datorie”. Astfel, ”cei care deţin o autoritate legitimă trebuie să respingă orice agresiune, inclusiv prin utilizarea armelor, de fiecare dată când acest lucru este necesar în vederea apărării propriei lor vieţi sau a celor ale altor persoane cărora le asigură protecţia”.

Citește și : Consilieri ai premierului May pregătesc un nou referendum privind Brexit