DISTRIBUIȚI
Reuters

Papa Francisc a condamnat duminică „spirala morţii” în creştere din Orientul Mijlociu, făcând apel la cele două părţi implicate în conflictul israeliano-palestinian să se angajeze în „căutarea sinceră a păcii”, relatează AFP, potrivit agerpres.  

„Spirala morţii care creşte zi după zi stinge rarele raze de încredere care există între cele două popoare”, a deplâns Papa în rugăciunea angelus de duminică, din Piaţa Sfântul Pentru din Roma.


Citește și : Netanyahu promite un răspuns ‘puternic, rapid şi precis’ dat ‘terorismului’, după două atacuri palestiniene în Ierusalimul de Est

El a făcut referire la raidul israelian de joi dintr-o tabără de refugiaţi din Cisiordania, care s-a soldat cu zece morţi, şi atacul de vineri al unui palestinian, care a împuşcat mortal şapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalim.

„De la începutul anului, zeci de palestinieni au fost ucişi în schimburi de focuri cu armata israeliană”, a reamintit el, înainte de a chema „cele două guverne şi comunitatea internaţională să găsească alte soluţii fără a aştepta, inclusiv dialogul şi căutarea sinceră a păcii”.

Citește și : Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări