DISTRIBUIȚI
PM NEWS Nigeria

Papa Francisc a condamnat exploatarea copiilor prin muncă, intensificată în timpul pandemiei de COVID-19, cu prilejul Audienţei generale de miercuri, care a avut loc în biblioteca Palatului Apostolic, relatează EFE, scrie agerpres.

Papa a reamintit că vineri 12 iunie se sărbătoreşte Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor, „un fenomen care îi lipseşte pe fetiţe şi băieţi de copilăria lor şi le pune în pericol dezvoltarea integrală”, devenind ”în multe dintre cazuri forme de sclavie şi de recluziune cu consecinţe fizice şi psihologice”, a avertizat papa.


Citește și : Austria restabileşte libera circulaţia cu 31 de state europene, inclusiv cu Italia

„În actuala situaţie sanitară de urgenţă, în numeroase ţări, mulţi copii şi tineri sunt obligaţi să muncească în condiţii neadecvate pentru vârsta lor pentru a-şi ajuta familiile aflate în sărăcie extremă”, a denunţat Sfântul părinte.

Suveranul pontif a făcut apel la instituţii „să pună în practică toate eforturile necesare pentru a-i proteja pe minori, compensând pentru lipsurile economice şi sociale din dinamica distorsionată în care, din păcate, se află aceştia”.

„Copiii sunt viitorul familiei: Toţi avem datoria de a veghea asupra creşterii, sănătăţii şi a liniştii lor”, a precizat papa.

Citește și : Germania nu vede cu ochi buni anexările israeliene în Cisiordania: ‘ÎNCALCĂ legislaţia internaţională’

„Toţi suntem responsabili de acest lucru”, a subliniat Sfântul părinte.

Potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), aproximativ 150 de milioane de copii, cu vârste între 5 şi 14 ani din întreaga lume, sunt obligaţi să muncească.