DISTRIBUIȚI
twitter

Papa Francisc a condamnat, miercuri, cel mai recent val de atacuri cu rachete asupra Ucrainei şi a cerut o încetare a focului pentru a se evita riscul unei escaladări a conflictului, potrivit Reuters şi agerpres.

”Am aflat cu durere şi îngrijorare despre un nou atac cu rachete asupra Ucrainei, care a cauzat pagube infrastructurii civile şi decese”, a declarat suveranul pontif în limba italiană.


Citeşte şi: Deputaţii cehi au adoptat o rezoluţie care califică drept ‘terorist’ actualul regim din Rusia – Black News

”Să ne rugăm la Dumnezeu să convertească inimile celor care încă mizează pe război şi să facem ca dorinţa de pace să prevaleze în Ucraina pentru a se evita o escaladare şi a deschide calea către o încetare a focului şi dialog”, a adăugat papa Francisc.

Numai marţi, Rusia a lansat 110 rachete, precum şi 10 drone fabricate în Iran, a anunţat Statul Major al armatei ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că principala ţintă a valului de rachete trase marţi de forţele ruse a fost infrastructura energetică a Ucrainei, precizând că au fost lovite doar 10 ţinte în mod intenţionat.

Citeşte şi: Erdogan este ‘convins’ că acordul privind cerealele ucrainene va fi prelungit – Black News

Atacurile au lăsat fără energie electrică milioane de oameni în 16 dintre cele 24 de regiuni ale Ucrainei, printre care şi capitala Kiev.

În luna octombrie, papa Francisc l-a rugat direct pe preşedintele rus Vladimir Putin să oprească ”spirala violenţelor” în Ucraina. El a menţionat Ucraina în aproape toate apariţiile sale publice şi de câteva ori a atenţionat cu privire la riscul utilizării armelor nucleare, cu consecinţe globale incontrolabile.