DISTRIBUIȚI
iuvmpress.news

Papa Francisc a numit bombardamentul cu rachete asupra unui centru comercial din oraşul Kremenciuk drept cel mai recent dintr-o serie de „atacuri barbare” împotriva Ucrainei, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Ucraina a anunţat că cel puţin 18 persoane au fost ucise şi circa 60 au fost rănite luni în urma unui atac rusesc cu rachete. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a afirmat că forţele sale au tras rachete împotriva unui depozit de arme în oraşul ucrainean Kremenciuk, după care explozia ulterioară a muniţiei a declanşat un incendiu într-un centru comercial vecin.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

„În fiecare zi, port în inima mea Ucraina dragă şi martirizată, care continua să fie flagelată de atacuri barbare, precum cel care a lovit centrul comercial din Kremenciuk”, a declarat Papa Francisc în faţa mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru din Roma, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Petru şi Pavel.

„Mă rog ca acest război nebun să se termine curând şi îmi reînnoiesc apelul de a persevera fără oboseală în rugăciune pentru pace”, a mai spus Suveranul Pontif.

„Fie ca Dumnezeu să deschidă acele căi către dialog pe care oamenii fie nu doresc, fie nu le pot găsi. Fie ca ei să nu neglijeze să ajute populaţia ucraineană, care suferă atât de mult”, a mai spus el.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova