DISTRIBUIȚI
REUTERS

Papa Francisc a cerut joi 25 noiembrie, cu prilejul marcării Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, ca societatea să nu privească „în altă parte” şi să protejeze aşa numitul „sex slab” de astfel de abuzuri, relatează EFE, potrivit agerpres.

„Diferitele forme de abuzuri cărora le cad victime femeile sunt un semn de laşitate şi o degradare pentru bărbaţi şi pentru întreaga omenire”, a declarat Suveranul pontif care a cerut ca societatea să nu privească în altă parte şi să protejeze femeile victime ale violenţelor conjugale.


Citeşte şi: Firma lui Hunter Biden a ajutat o companie chineză să achiziționeze o mină bogată de cobalt. Valoarea afacerii se apropie de 4 miliarde de dolari! – Black News

„Nu ne putem întoarce privirile de la acest lucru. Femeile care sunt victime ale violenţei trebuie să fie protejate de societate”, a subliniat papa.

Potrivit ultimului studiu realizat de ONU, aproape jumătate dintre femeile din întreaga lume au declarat că au fost victime, sau au fost martore la un anumit tip de violenţă de la declanşarea pandemiei ale cărei consecinţe, mai ales izolarea şi criza economică, au intensificat violenţele împotriva femeilor.

Citeşte şi: Mexicul scoate armata împotriva cartelurilor de droguri – Black News

Violenţa împotriva femeilor şi fetelor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului şi a dreptului femeilor de a trăi libere de violenţe, stipulate în acordurile internaţionale.

La nivel mondial, doar 40 la sută dintre femei solicită ajutor după ce au fost victime ale unei violenţe, fapt ce obligă instituţiile să promoveze politici de prevenţie şi de ajutorare a victimelor.