DISTRIBUIȚI
Reuters

Papa Francisc a cerut o aplicare strictă a dreptului canonic pentru a combate abuzurile din Biserica Catolică, informează vineri dpa şi Ansa, potrivit agerpres.

„Biserica, cu ajutorul lui Dumnezeu, îşi urmăreşte cu hotărâre angajamentul de a face dreptate victimelor abuzurilor comise de membrii noştri, aplicând cu deosebită rigoare şi atenţie dreptul canonic prevăzut”, a declarat suveranul pontif.


Citeşte şi: Marea Britanie intenționează să renunțe la legea de autoizolare COVID-19 – Black News

Papa a făcut aceste comentarii la Palatul Apostolic, la primirea reprezentanţilor Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, autoritatea din cadrul Vaticanului care se ocupă de cazurile de abuz.

Francisc a amintit de recentele reforme care înlesnesc tragerea la răspundere a abuzatorilor din cadrul Bisericii.

„Am actualizat recent normele privind infracţiunile rezervate Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, din dorinţa de a face acţiunea judiciară mai incisivă. Doar aceasta nu poate fi suficientă pentru a pune capăt fenomenului, dar este un pas important spre restabilirea dreptăţii, repararea scandalului şi pedepsirea unui făptaş”, a declarat suveranul pontif în vârstă de 85 de ani, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Citeşte şi: Patru belaruşi sunt INCULPAŢI la New York în cazul avionului deturnat – Black News

Afirmaţiile Papei vin în contextul în care procurorii din Munchen anchetează 42 de cazuri de comportament inadecvat al unor lideri ai Bisericii Catolice, după noi informaţii privind abuzuri comise în arhidieceza de Munchen şi Freising, precizează vineri.

Purtătoarea de cuvânt a procuraturii Anne Leiding a confirmat pentru dpa lansarea acestei investigaţii, precizând că societatea de avocatură Westpfahl Spilker Wastl (WSW), care a pregătit un raport din partea arhidiecezei, a pus la dispoziţia procurorilor 41 de cazuri în august 2021 şi încă unul în noiembrie anul trecut.