DISTRIBUIȚI

Papa Francisc se va întâlni în acest weekend cu victimele unui preot pedofil chilian, după controversa creată de declaraţiile sale cu privire la acest subiect în timpul unei călătorii în Chile, a confirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Sfântul Părinte va primi în acest weekend la casa Sfânta Marta (reşedinţa sa din Vatican) trei victime ale abuzurilor comise de preotul chilian, respectiv pe Juan Carlos Cruz, James Hamilton şi pe Jose Andres Murillo”, a declarat Burke într-un comunicat.


Citeşte şi: INCENDIU la o sondă ilegală de petrol din Indonezia. Cel puţin 10 oameni au murit

Cu ocazia acestei întâlniri „personale şi frăţeşti”, Papa „doreşte să le ceară iertare, să împărtăşească durerea lor şi ruşinea pe care a resimţit-o pentru ceea ce au suferit”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Jorge Bergoglio a recunoscut la începutul lunii aprilie că a comis „erori grave” în evaluarea situaţiei din Chile după ce a citit concluziile unei anchete privind abuzurile sexuale comise de cleric.

Citeşte şi: UNICEF Grecia, în centrul unui uriaş scandal de corupţie

În timpul unei călătorii în Chile în perioada 15 – 18 ianuarie, Papa l-a apărat cu fermitate pe episcopul chilian Juan Barros, suspectat că l-a protejat pe preotul pedofil, declarându-se convins de nevinovăţia acestuia şi cerându-le presupuselor victime dovezi de vinovăţie.

Ulterior, Papa şi-a cerut scuze pentru formulările sale nepotrivite în avionul care l-a dus înapoi la Roma şi a trimis un cunoscut anchetator al Vaticanului în Chile pentru a aduna mărturii de la victime.