DISTRIBUIȚI
Salon.com

Papa Francisc a făcut apel joi să nu se cadă în „indiferenţă, negare, resemnare sau încredere în soluţii neadecvate” în ce priveşte lupta împotriva schimbărilor climatice, într-un mesaj adresat participanţilor la Conferinţa asupra Climei (COP23) ce se desfăşoară la Bonn (Germania), relatează EFE, potrivit agerpres.

„Trebuie să evităm să cădem în atitudini perverse, care nu ajută la căutarea onestă a unui dialog sincer şi productiv privind clădirea viitorului planetei noastre: negare, indiferenţă, resemnare şi încredere în soluţii neadecvate”, a spus Suveranul Pontif.


În acest mesaj, citit într-una dintre sesiuni, papa Francisc a subliniat că schimbarea climatică este „unul dintre fenomenele cele mai îngrijorătoare cu care se confruntă omenirea”. Şi a reiterat apelul său urgent „la un nou dialog asupra modului în care clădim viitorul planetei noastre”.

Citeşte şi: Asasinat la comandă în Israel? Un om a murit după ce maşina i-a sărit în aer pe autostradă – FOTO

„Un dialog care să ne unească pe toţi, deoarece provocarea medio-ambientală cu care ne confruntăm şi originile sale ne interesează şi ne afectează pe toţi deopotrivă”, a precizat Sfântul Părinte.

Papa Francisc a subliniat că nu trebuie să ne limităm „doar la dimensiunea economică sau tehnologică: soluţiile tehnice sunt necesare, dar nu suficiente; este esenţial şi necesar să luăm în considerare cu toată atenţia şi aspectele etice şi sociale ale noii paradigme de progres pe termen scurt, mediu şi lung de dezvoltare”.

Este motivul pentru care, a adăugat el, este din ce în ce mai necesar să „acordăm atenţie educaţiei şi stilurilor de viaţă focalizate asupra ecologiei integrale”.