DISTRIBUIȚI

Papa Francisc ar trebui să ia măsuri disciplinare împotriva episcopilor germani care susţin uniunile între persoane de acelaşi sex şi care au alte opinii „eretice”, a declarat un important cardinal conservator într-un interviu publicat vineri, informează Reuters, potrivit agerpres.

Biserica Catolică din Germania discută în această perioadă despre o serie de reforme, inclusiv despre homosexualitate, hirotonirea femeilor şi celibatul preoţilor, în cadrul aşa-numitului consiliu „Calea Sinodului”.


Citeşte şi: SUA nu exclud, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei – Black News

Într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica, cardinalul Gerhard Ludwig Muller a spus că unii dintre episcopii care iau parte la acest proces au aprobat „texte eretice” şi ar trebui să fie judecaţi în conformitate cu dreptul canonic.

„Papa are responsabilitatea de a cere explicaţii sau corecţii sau – în cazuri extreme – de a concedia episcopi din cauza unor chestiuni doctrinare”, a declarat cardinalul Muller.

Acest cardinal, el însuşi un episcop german, consideră că permisiunea acordată cuplurilor gay pentru ca uniunea lor să fie binecuvântată de un preot merge „direct împotriva credinţei catolice”.

„Binecuvântarea cuplurilor homosexuale este o blasfemie”, a adăugat el.

În noiembrie, după discuţii cu oficiali de la Vatican şi cu papa Francisc, liderul Conferinţei Episcopilor Germani a spus că dezbaterea despre reforme nu poate fi suprimată.

Vorbind despre uniunile între persoane de acelaşi sex, episcopul Georg Baetzing a declarat: „Nu voi nega binecuvântarea lui Dumnezeu pentru cei aflaţi în relaţii asumate de cuplu şi care caută să obţină această binecuvântare”.

Citeşte şi: Von der Leyen organizează o conferinţă în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia – Black News

În iulie, Vaticanul a încercat să încetinească avântul mişcării germane Calea Sinodului, spunând că aceasta riscă să provoace o schismă în rândul Bisericii Catolice universale.

Învăţăturile Bisericii Catolice stipulează că preoţii trebuie să fie celibatari, că femeile nu pot să devină preoţi deoarece Iisus a ales doar bărbaţi să îi fie apostoli şi că, deşi atracţia faţă de acelaşi sex nu reprezintă un păcat, actele homosexuale se înscriu însă în rândul păcatelor.