DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc a adus un omagiu sâmbătă, la Vatican, pescarilor care curăţă marea recuperând deşeurile prinse în plasele lor în vederea reciclării acestora şi a îndemnat ca acest model să fie preluat în întreaga lume, relatează AFP, scrie agerpres.

„Aş dori să-mi exprim recunoştinţa pentru curăţarea apelor mării”, le-a spus Suveranul Pontif pescarilor din San Benedetto del Tronto, un oraş din centrul Italiei, situat pe ţărmul Mării Adriatice, care colectează voluntar deşeuri şi apoi le sortează astfel încât să poată fi reciclate.


Citește și : Trump îi cere liderului suprem iranian ‘să fie atent la cuvintele sale’

„Această iniţiativă este foarte importantă atât din cauza cantităţii mari de deşeuri, în special din plastic, pe care le-aţi recuperat, cât şi – aş spune mai presus de toate – pentru că poate fi şi deveni un model preluat în alte regiuni din Italia şi din străinătate”, a mai spus papa Francisc.

Pescarii pe care papa i-a întâlnit la Vatican adună în fiecare săptămână în plasele lor aproximativ o tonă de deşeuri, dintre care 60% sunt de plastic.

Se estimează că 80% dintre deşeurile din oceane provin de pe uscat, iar restul de 20% provin din transporturi maritime şi din industria pescuitului.

Citește și : Zeci de militari sirieni şi insurgenţi, ucişi în confruntări produse în Siria