DISTRIBUIȚI
Reuters

Papa Francisc s-a rugat miercuri pentru încetarea violenţelor pe continentul african cu prilejul liturghiei celebrate în capitala R.D. Congo, Kinshasa, la care au asistat peste un milion de credincioşi, informează DPA, potrivit agerpres

După ce a fost întâmpinat de mulţimea entuziastă cu o zi în urmă, suveranul pontif a îndemnat oamenii să fie ”misionari ai păcii” şi ”să conlucreze pentru a întrerupe ciclul violenţelor şi a spulbera intrigile urii”.


Citește și : Germania îşi înzestrează armata cu opt sisteme de apărare aeriană IRIS-T

Cu câteva ore înainte, sute de mii de credincioşi s-au reunit – cântând şi dansând – pe aeroportul militar N’Dolo, unde numeroase femei din mulţime purtau rochii pe care era imprimat chipul papei.

Autorităţile au anunţat la începutul slujbei că peste un milion de persoane au fost prezente în perimetrul aeroportului. Este unul dintre principalele momente de pe agenda călătoriei apostolice de şase zile efectuată de papa Francisc în Republica Democrată Congo şi în Sudanul de Sud, ţară spre care papa Francisc se va îndrepta vineri.

Ambele state au fost zdruncinate în mod repetat de conflicte sângeroase şi de atacuri în ultimele decenii.

”Fie ca acest moment să fie propice pentru voi, cei care vă consideraţi creştini în aceste ţinuturi, dar comiteţi acte de violenţă; vouă vă spune Domnul ‘Depuneţi armele şi acceptaţi milostivirea”’, a spus suveranul pontif în vârstă de 86 de ani.

Citește și : Ruşii îi acuză pe americani că au distrus baza legală a tratatului Noul START

Agenda zilei de miercuri a suveranului pontif include şi întâlniri cu victime ale violenţelor din regiunile estice ale ţării, precum şi cu asistenţi sociali.