DISTRIBUIȚI
Vatican News

Papa Francisc a început să plângă, joi, când a menţionat suferinţa ucrainenilor, în timpul unei rugăciuni tradiţionale în centrul Romei, relatează Reuters  , scrie news.ro .

Vocea papei a început să tremure când a pomenit de ucraineni şi a trebuit să se oprească, neputând să vorbească, pentru aproximativ 30 de secunde. Când a reluat rugăciunea, vocea continua să îi tremure.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

Mulţimea, inclusiv primarul Romei, Roberto Gualtieri, care se afla chiar lângă suveranul pontif, a aplaudat când şi-a dat seama că nu poate vorbi şi l-au văzut plângând.

Papa Francisc a izbucnit în lacrimi în timpul unei rugăciuni tradiţionale închinate Fecioarei Maria la picioarele unei statui cu ocazia Sărbătorii Imaculatei Concepţii, o sărbătoare naţională în Italia.

”Fecioară imaculată, astăzi aş fi vrut să îţi aduc mulţumirile poporului ucrainean”, a spus el înainte de a fi copleşit de emoţie şi de a se opri.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile

 

”În schimb, încă o dată trebuie să îndrept către tine rugăciunile copiilor, ale bătrânilor, ale taţilor şi mamelor, ale tinerilor din acel pământ martir, care suferă atât de mult”, a evocat papa.