DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Papa Francisc a făcut apel miercuri la mai multe acţiuni pentru demnitatea fiecărei femei, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor marcată pe 25 noiembrie, relatează EFE, potrivit agerpres

„De multe ori femeile sunt jignite, lovite, violate, obligate să se prostitueze… Dacă vrem o lume mai bună, care să fie un cămin în care să domnească pacea, nu războiul, trebuie să facem cu toţii mai mult pentru demnitatea fiecărei femei”, a scris papa în limba spaniolă pe contul său.


Citește și : Grecia, Italia, Spania şi Malta au semnat un memorandum comun asupra noului Pact european privind migrația

Papa Francisc a denunţat machismul şi violenţa masculină în repetate ocazii cu prilejul vizitelor sale pontificale.

Cu prilejul primei liturghii oficiate anul acesta, în omilia sa, papa a denunţat violenţa, umilinţele şi jignirile suferite în mod frecvent de femei şi a subliniat că modul în care sunt tratate femeile măsoară nivelul de umanitate.

El a subliniat că „orice formă de violenţă asupra femeilor înseamnă o profanare adusă Domnului nostru Iisus, născut dintr-o femeie”.

Citește și : Bulgaria impune restricții mai dure în lupta cu coronavirusul

Pe de altă parte, cu prilejul Audienţei generale de miercuri, papa a reamintit că Biserica nu este o piaţă, un grup de afacerişti sau un partid politic, ci „o lucrare a Sfântului Duh”, referindu-se la un pasaj citit în biblioteca Palatului Apostolic, unde s-a desfăşurat audienţa fără prezenţa credincioşilor.

Suveranul Pontif a dedicat cateheza de miercuri rugăciunii pentru Biserică, subliniind că există „patru caracteristici esenţiale ale vieţii ecleziastice: deprinderea învăţăturilor apostolice, îngrijirea comunităţii comune, împărţirea pâinii şi rugăciunea