DISTRIBUIȚI
afp

Papa Francisc s-a întâlnit cu reprezentanți ai asociațiilor angajaților saloanelor de înfrumusețare din Italia, luni, la Vatican și le-a cerut acestora să contribuie la bunăstarea societății și să evite bârfa, potrivit vaticannews.va, scrie Mediafax.

Audiența a avut loc cu ocazia Zilei Sfântului Martin de Porres, patronul acestei bresle.


Citește și : Alertă în Franța – Autoritățile au dejucat un atentat terorist major care viza serviciile de securitate

În timpul audienței – care a avut loc în ziua din săptămână când de obicei angajații saloanelor de înfrumusețare sunt liberi -, papa i-a încurajat pe cei aproximativ 230 de membri ai Comitetului Sfântului Martin de Porres să își facă meseria „creștinește” și să ajute la bunăstarea societății.

Sfântul de origine peruană (9 decembrie 1579 – 3 noiembrie 1639), a explicat papa, a făcut parte din ordinul călugărilor dominicani și a dus o viață modestă dublată de iubirea pentru semeni. S-a dedicat celor săraci și bolnavi, le-a oferit îngrijire, având cunoștințe în domeniul farmaceutic și fiind și elev al unui bărbier-chirurg, așa cum se obișnuia în acea epocă.

Martin de Porres a fost declarat sfânt de papa Ioan al XXIII-lea, în 1962.

Papa Francisc a declarat că „figura modestă și măreață a Sfântului Martin de Porres”, pe care papa Paul al VI-lea l-a proclamat patron al breslei în 1966, trebuie să le fie martor permanent al valorilor creștine.

Citește și : Pompeo: Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii

„Vâ încurajează, mai presus de toate, să vă practicați profesia creștinește, tratând clienții cu bunătate și respect, oferindu-le mereu un sfat bun și o încurajare și evitând să îi atrageți la bârfa care apare mereu cu ușurință în mediul dumneavoastră de lucru, după cum bine știți”, a mai spus papa Francisc.