DISTRIBUIȚI
Catholic News Agency

Papa Francisc a celebrat duminică Sfânta Liturghie în biserica „Santo Spirito in Sassia”, în afara Vaticanului, nu departe de Piaţa Sf. Petru, unde a fost însoţit de mai mulţi deţinuţi, refugiaţi şi un grup de asistenţi medicali, cu ocazia sărbătorii Milostivirii Divine, potrivit agerpres

Slujba s-a derulat în faţa unei adunări reduse, de aproximativ 80 de persoane, din cauza restricţiilor legate de pandemia provocată de coronavirus. Anul trecut, cu ocazia acestei sărbători instituite în 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea, Francisc a celebrat o mesă fără credincioşi , aminteşte AFP.


Citește și : UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Anul acesta, au fost prezenţi deţinuţi din două închisori din Roma, precum şi de la un centru de detenţie pentru tineri, refugiaţi din Siria, Nigeria şi Egipt, precum şi asistente medicale dintr-un spital din apropiere, inclusiv călugăriţe.

În omilia sa, liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lume a subliniat importanţa pentru creştini de a nu rămâne indiferenţi faţă de cei din jur.

Citește și : Iranul, în carantină pentru 10 zile

„Soră şi frate, vrei o dovadă că Dumnezeu a atins viaţa ta? Vezi dacă te apleci asupra rănilor celorlalţi”, a spus papa, citat de Vatican News. ”Să nu rămânem indiferenţi. Să nu trăim o credinţă pe jumătate, care primeşte şi nu dă, care primeşte darul dar nu se face dar. Am fost milostiviţi: să devenim milostivi”, a adăugat el.

Papa în vârstă de 84 de ani, care a fost vaccinat împotriva COVID-19 înainte de călătoria sa în Irak la începutul lunii martie, nu a purtat mască de protecţie în timpul slujbei, la fel ca şi cei care au citit din Biblie. Toate celelalte persoane din biserică, inclusiv copiii din cor şi alţi preoţi, aveau faţa acoperită cu mască.