DISTRIBUIȚI
AP

Papa Francisc şi-a exprimat „tristeţea” în urma atentatelor comise în Sri Lanka care au îndoliat duminica Paştelui Catolic, declarându-se aproape de „toate victimele acestei crude violenţe”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cel puţin 158 de persoane, între care 35 de străini, au fost ucişi duminică într-o serie de explozii care au avut loc în hoteluri de lux şi în bisericile din Sri Lanka care oficiau liturghia pascală, potrivit poliţiei.


Citește și : Alegătorii egipteni îndemnaţi să voteze ‘DA’ la referendumul pentru prelungirea mandatului lui el-Sissi

„Am aflat cu tristeţe ştirea privind aceste grave atentate, care exact azi, în duminica Paştelui, au adus doliu şi durere în mai multe biserici şi în alte lăcaşuri de rugăciune din Sri Lanka”, a spus papa Francisc în tradiţionalul mesaj „Urbi et Orbi” (către cetate şi lume) de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru.

„Vreau să-mi exprim afecţiunea şi apropierea faţă de comunitatea creştină, care a fost lovită în timp ce se reculegea în rugăciune şi faţă de toate victimele acestei crude violenţe. Îi încredinţez Domnului pe cei care au pierit tragic şi mă rog pentru cei răniţi şi pentru toţi cei care suferă din cauza acestui eveniment dramatic”, a adăugat Suveranul Pontif.

Anterior papa a oficiat liturghia din Duminica Învierii în Piaţa Sfântul Petru.

Liturghia de Paşti a început cu intonarea cântecului ‘Resurrexit’ – care celebrează Învierea Domnului – la care au participat cardinali, episcopi şi preoţi, dar şi credincioşi veniţi din lumea întreagă.

Citește și : Alegeri în Ucraina: Comediantul Volodimir Zelenski, marele favorit în turul doi al scrutinului prezidenţial

Piaţa Sf.Petru a fost decorată cu mii de flori aduse din Olanda, o tradiţie care datează din 1985, după ce un maestru florar olandez a decis să trimită o ofrandă florală Vaticanului, în fiecare Duminică a Paştelui Catolic.

Anul acesta au fost aduse 55.000 de flori şi plante, printre care 25.000 de lalele albe, roşii şi galbene; 7.000 de narcise galbene şi albe; 6.000 de zambile albastre şi albe şi 1.500 de flori Strelitzia reginae.