DISTRIBUIȚI
CNN

Papa emerit Benedict al XVI-lea îşi petrece cea de-a 91-a aniversare în „linişte şi pace”, a informat luni site-ul oficial al Vaticanului, citat de DPA, potrivit agerpres.

O celebrare restrânsă este programată cu această ocazie la mânăstirea din Vatican unde acesta s-a retras, alături de fratele său Georg Ratzinger, în vârstă de 94 de ani, a indicat secretarul său personal, arhiepiscopul Georg Gänswein, pentru DPA.


Citeşte şi: Două avioane s-au ciocnit în aer; ambii piloţi au murit

Născut Joseph Ratzinger pe 16 aprilie 1927 în Bavaria (sudul Germaniei), Benedict a devenit în 2013 primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, invocând probleme legate de vârsta sa înaintată.

De atunci, el a dus o viaţă închinată rugăciunii în interiorul grădinilor Vaticanului, de unde a ieşit rar, rămânând astfel fidel promisiunii de a rămâne „ascuns lumii”.

În luna februarie, într-o scrisoare adresată cotidianului italian Corriere della Sera, Benedict a declarat că se pregăteşte să se întâlnească cu creatorul său.

„Nu pot spune decât că la finalul unui declin lent al puterii mele fizice, interior mă aflu în pelerinajul către Acasă”, a scris Joseph Ratzinger în scrisoarea publicată de ziarul care îl informase despre îngrijorarea exprimată de mulţi cititori cu privire la starea sa de sănătate. 

Citeşte şi: După bombardarea Siriei, experţii internaţionali verifică folosirea armelor chimice