DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Pasagerii unui tren de navetişti din Marea Britanie au deschis cu forţa uşile vagonului în care se aflau şi au coborât pe şine luni dimineaţă, după ce un om religios a băgat frica în ei.

Într-o perioadă în care lumea întreagă a fost şocată de ceea ce s-a întâmplat la Marsilia şi Las Vegas, călătorii ajunşi aproape de staţia Wimbledon au crezut că sunt martorii unui alt atac terorist.


Ce s-a întâmplat de fapt? Un bărbat a început să citească cu voce tare din Biblie, iar tonul cu care acesta intona versetele religioase a provocat un val de teamă în rândul celorlalţi călători, care s-au îngrămădit să coboare după ce au tras semnalul de alarmă.

Panicaţi, oamenii au sărit direct pe şine, chiar dacă trenul nu ajunsese încă în staţia Wimbledon, la o oră de vârf a dimineţii. Un pasager a povestit că la un moment dat bărbatul a strigat că ‘moartea nu este sfârşitul’, continuând cu fraze apocaliptice.

Potrivit protocolului de urgenţă, în asemena situaţii curentul electric se întrerupe în mod automat şi au fost evitate astfel eventuale tragedii.
Incidentul, fără victime, a provocat însă întârzierea mai multor trenuri, iar circulaţia feroviară a revenit la normal de-abia după orele 15.00.

Trenul cu pricina circula între staţiile Shepperton şi Londra Waterloo.

Poliţia Britanică de Transporturi (British Transport Police – BTP) a anunţat că nu au fost efectuate arestări, dar au fost înregistrate întârzieri semnificative în staţia Waterloo.

Un reprezentant al căilor ferate a declarat că niciun pasager nu a fost rănit.