DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Reuters

UPDATE 11:28. Un autovehicul a lovit miercuri dimineaţă un grup de militari din cadrul operaţiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind şase militari, dintre care doi sunt în stare gravă, transmit AFP şi Reuters.

Sursa foto: AFP

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.


”În prezent este în desfăşurare intervenţia poliţiei. Are loc căutarea vehiculului”, a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Paris.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei, maşina era condusă de un bărbat. Poliţia a anunţat pe Twitter că vehiculul a fost văzut în suburbia Levallois-Perret.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunţat un ‘act deliberat’. El a explicat că maşina implicată în atac era parcată pe aleea unde se află cazarma şi i-a lovit pe militari la ieşirea din aceasta.

”Este un act intolerabil, de neînţeles”, a adăugat Balkany.

Din ianuarie 2015, Franţa a fost ţinta unui val de atacuri jihadiste soldate cu moartea a 239 de persoane, ultimele vizând în special forţele de ordine, notează DPA şi AFP. 

În aprilie, un poliţist a fost împuşcat pe bulevardul Champs-Elysees de un bărbat cu cazier judiciar. Anchetatorii au stabilit că atacul a avut motivaţie teroristă. 

Atacuri eşuate au vizat de asemenea poliţişti şi soldaţi pe Champs-Elysees, lângă muzeul Luvru şi în apropiere de Catedrala Notre-Dame. 

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat sâmbătă după ce a încercat să forţeze un punct de control la Turnul Eiffel. Procurorii care investighează cazuri de terorism au afirmat că anchetează acest incident deşi suspectul a fost trimis la un spital de psihiatrie unde a fost anterior internat.

UPDATE 10:47. Un autovehicul a lovit miercuri dimineaţă un grup de militari din cadrul operaţiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind şase militari, dintre care doi sunt în stare gravă, transmit AFP şi Reuters.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.

În prezent este în desfăşurare intervenţia poliţiei. Are loc căutarea vehiculului”, a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Paris.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunţat un ‘act deliberat’. El a explicat că maşina implicată în atac se afla pe aleea unde se află cazarma şi i-a lovit pe militari la ieşirea din aceasta.

Este un act intolerabil, de neînţeles”, a adăugat Balkany.

Citeşte şi: Australia se teme de un conflict cu Coreea de Nord: ‘Ar fi DEVASTATOR’

Ştire iniţială: Mai mulţi militari francezi au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters, potrivit agerpres.


Poliţia din capitala franceză a anunţat că o operaţiune este în curs de desfăşurare la Levallois-Perret pentru căutarea vehiculului implicat în incident. France Info a relatat că au fost răniţi şase militari francezi, dintre care doi sunt în stare gravă.