DISTRIBUIȚI
Getty

Site-uri social media, guvernamentale şi de ştiri din întreaga lume au fost afectate marţi de multiple probleme de funcţionare, unele rapoarte indicând o problemă tehnică la furnizorul american de servicii de cloud computing Fastly, informează Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Reuters nu a putut confirma imediat problema care afectează site-urile.


Citeşte şi: Poliţiştii au SPART comunicaţiile codificate ale infractorilor! Sute de arestări la nivel internaţional – Black News

Fastly a anunţat pe site-ul său că investighează ”impactul potenţial asupra performanţei serviciile noastre CDN”, cu referire la reţeaua de distribuţie de conţinut (Content Delivery Network).

Majoritatea zonelor de acoperire ale Fastly s-au confruntat marţi cu probleme de funcţionare, potrivit site-ului Fastly.

Site-ul de comerţ online Amazon.com a fost, de asemenea, afectat, notează Reuters. Reprezentanţii Amazon nu au fost disponibili imediat pentru a comenta pe marginea acestui subiect.

Aproape 21.000 de utilizatori Reddit au raportat probleme la platforma de socializare, în timp ce peste 2.000 de utilizatori au raportat probleme cu Amazon, conform site-ului de monitorizare a întreruperilor de funcţionare Downdetector.com.

Platforma Twitch a Amazon s-a confruntat de asemenea cu o întrerupere a funcţionării, potrivit Downdetector.com.

Citeşte şi: Americanii nu sunt siguri că Iranul respectă acordul nuclear – Black News

Şi site-ul Guvernului Marii Britanii – gov.uk – a fost afectat, potrivit BBC.

Site-uri de media, printre care Financial Times, The Guardian, New York Times, Bloomberg News, Le Monde sau El País s-au confruntat de asemenea cu probleme de funcţionare.