DISTRIBUIȚI

sursa foto:  Reuters

UPDATE: Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alta a fost grav rănită luni dimineaţa la Marsilia, sudul Franţei, după ce o maşină a intrat în două rânduri în refugii de autobuz în zone diferite ale oraşului, a declarat pentru Reuters o sursă din poliţia franceză.

Posturile BFMTV şi France Info au relatat că individul arestat era cunoscut ca având probleme psihice şi antecedente pentru delicte de drept comun (trafic de droguri, jaf şi posesie de arme), dar fără legături cu terorismul. De altfel, un reprezentant al sindicatului poliţiei, Yves Lefebvre, a declarat postului BFMTV că bărbatul arestat nu se afla în evidenţa serviciului antiterorist.


Actul deliberat comis de bărbat nu este un act terorist şi ancheta ‘se orientează mai degrabă către pista psihiatrică’, a declarat procurorul din Marsilia, Xavier Tarabeux. ‘Nu există niciun element care să permită să calificăm acest act drept act terorist. Am găsit asupra lui o corespondenţă în legătură cu o clinică psihiatrică şi ne orientăm mai degrabă către această pistă’, a adăugat el, citat de AFP.

Şoferul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost arestat la locul incidentului, în zona portului vechi. ‘Pe moment nu avem nicio informaţie cu privire la motivele individului’, a precizat sursa citată, care le-a cerut oamenilor să evite zona. Potrivit EFE, Julien Ravier, primarul unuia dintre cartierele din Marsilia unde şi-a pierdut viaţa o persoană, a declarat pentru acelaşi post că persoana decedată este o femeie de circa 40 de ani.

Primul incident a avut loc la ora locală 08:15 (06:15 GMT) în estul oraşului, iar al doilea, o oră mai târziu, în nord-est, potrivit dpa.

Incidentul survine la câteva zile după ce 15 persoane au fost ucise în atacuri teroriste în care au fost folosite vehicule împotriva mulţimii, în oraşele catalane Barcelona şi Cambrils, din Spania. 

Ştire iniţială: Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alta a fost grav rănită luni dimineaţa la Marsilia, sudul Franţei, după ce o maşină a intrat în două rânduri în refugii de autobuz, a declarat pentru Reuters o sursă din poliţia franceză, după cum relatează şi agerpres.

Şoferul a fost arestat la locul incidentului. ‘Pe moment nu avem nicio informaţie cu privire la motivele individului’, a precizat sursa citată.

Presa speculează că ar fi vorba despre un individ cunoscut cu probleme psihice şi evită să relateze despre o pistă teroristă.

Agenţia dpa relatează că poliţia din Marsilia efectuează o operaţiune în zonă şi a sfătuit locuitorii oraşului să evite aria respectivă.