DISTRIBUIȚI

Teama de a fi carantinaţi din cauza unei persoane contact direct al unui caz de COVID-19 a provocat scene de panică în week-end într-un magazin Ikea din Shanghai, potrivit imaginilor devenite virale, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

China aplică o strategie strictă de combatere a COVID-19: carantinarea persoanelor testate pozitiv, izolări ţintite şi chiar teste PCR generalizate şi obligatorii.


Citeşte şi: Finlanda cere INTERZICEREA turiştilor ruşi în UE, Germania se opune – Black News

În primăvară, capitala economică Shanghai a fost închisă timp de două luni, ca răspuns la cel mai grav focar epidemic din ţară din ultimii doi ani.

Sâmbătă, pentru o singură persoană din magazin despre care s-a aflat că a intrat în contact direct cu un caz de COVID-19, autorităţile au încercat să reţină toţi clienţii din centrul Ikea pentru a-i plasa în carantină.

Videoclipurile distribuite pe reţelele sociale arată familii blocate în magazin de uşile de sticlă închise.


În alte imagini, clienţii pot fi văzuţi fugind prin ceea ce pare a fi o ieşire de urgenţă din magazinul Ikea, situat în cartierul Xuhui.

Agenţii de securitate, copleşiţi de numărul mare de persoane, reuşeau cu greu să ţină uşile închise.

Acest gen de scenă nu este însă neobişnuită în China.

Citeşte şi: Antonio Guterres l-a băgat în şedinţă pe ministrul rus al Apărării: Cei doi au vorbit despre Zaporijjea şi masacrul de la Olenivka – Black News

Tot în Shanghai, angajaţii au părăsit în fugă vineri o clădire de birouri din cartierul Huangpu după anunţarea unui caz contact de COVID-19.

La începutul lunii august, 80.000 de turişti au fost carantinaţi pe insula tropicală Hainan (sud), o destinaţie populară în China în această perioadă a anului.