DISTRIBUIȚI

Anul Nou thailandez, Songkran, a început în mod oficial marţi, însă fără obişnuitele bătăi cu apă, care au fost interzise din cauza unei recrudescenţe a infectărilor cu coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.

„Sperăm că veţi respecta recomandările Ministerului Sănătăţii, care nu vă vor proteja doar pe voi, ci şi pe membrii familiei voastre şi societatea în ansamblu”, a declarat, marţi, premierul Prayuth Chan-ocha într-o alocuţiune televizată.


Vezi şi: Minneapolis stă pe un butoi cu pulbere după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr de culoare – VIDEO – Black News

Multe străzi şi zone din Bangkok, precum bulevardul Khaosan, care sunt de obicei scena unor lupte tumultoase cu apă, erau pustii marţi din cauza interzicerii manifestării şi a adunărilor mari în spaţiile publice.

Restricţiile au fost impuse în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Aproximativ 1.000 de cazuri sunt raportate zilnic. Autorităţile au semnalat, marţi, 965 de noi cazuri.

Thailanda, cu o populaţie de aproximativ 70 de milioane de locuitori, a înregistrat un număr total de 34.575 de infecţii cu noul coronavirus şi 97 de decese.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un liceu din Tennessee – Black News

Pub-urile şi locurile despre care se ştie că au fost vizitate de persoane care au contractat coronavirusul au primit ordin să închidă, dar călătoriile sunt încă permise.

Autorităţile şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o eventuală creştere a numărului de cazuri în timpul Festivalului de Apă Songkran, deoarece se aşteaptă ca mulţi cetăţeni să călătorească în provincie pentru a-şi vizita prietenii şi familia în timpul vacanţei de o săptămână.