DISTRIBUIȚI
Olivier Douliery-Pool/Getty Images

Preşedintele SUA Joe Biden se bucură de o cotă ridicată de popularitate, o mare majoritate a americanilor apreciind pozitiv modul în care a gestionat răspunsul la pandemia cu noul coronavirus, relevă un sondaj citat marţi de dpa, potrivit agerpres.

După aproape patru luni la Casa Albă, rata generală de aprobare a lui Biden este de 63%, iar în ce priveşte gestionarea pandemiei acest procentaj creşte la nu mai puţin de 71%. În mod remarcabil, şi 47% dintre republicani îl aprobă pe liderul democrat la acest capitol, arată sondajul AP-NORC.


Citește și: Adolescenţii americani vor fi vaccinaţi cu Pfizer/BioNTech

Totodată, 54% dintre cei chestionaţi au apreciat că SUA merg în direcţia cea bună, mai mulţi decât în orice sondaj al AP-NORC realizat începând din 2017.

În ce priveşte modul de gestionare a economiei, în general 57% dintre americani îl aprobă, deşi doar 19% dintre susţinătorii Partidului Republican.

Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

În pofida acestei atmosfere optimiste, următoarea fază a preşedinţiei Biden va fi probabil mult mai delicată, în condiţiile în care ratele vaccinării anti-COVID-19 au scăzut, pe agenda legislativului rămân de rezolvat probleme intens controversate ca politica imigraţiei, controlul armelor de foc şi dreptul de vot, iar în plus în plan economic apar semnale de avertizare. Un raport guvernamental prezentat vineri a arătat că în aprilie au fost create doar 266.000 de locuri de muncă, mult mai puţine decât în martie şi foarte departe de aşteptările economiştilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 aprilie – 3 mai pe un eşantion reprezentativ de 1842 de adulţi americani, cu o marjă de eroare de +/- 3,2 puncte procentuale.