DISTRIBUIȚI

Invitată luni la France Inter, Angèle Consoli, psihiatru pentru copii și membru al Consiliului științific francez, a declarat că spitalizările tinerilor sub 15 ani din motive psihiatrice au „crescut cu 80%” de la începutul epidemiei de coronavirus.

Spitalizările tinerilor sub 15 ani din motive psihiatrice au crescut cu „80%”, a declarat Angèle Consoli, psihiatru pentru copii și membru al Consiliului științific. O reuniune urmează să aibă loc la Matignon, cu prim-ministrul Jean Castex și ministrul sănătății, Olivier Véran, dedicată problemelor sănătății mintale a francezilor în lumina epidemiei de coronavirus.


Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat două rachete, o primă provocare pentru Biden

De asemenea, medicul indică o tendință marcată de depresie la copiii cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani. Angèle Consoli se bazează pe „feedback-ul din teren, de la toți colegii, care arată o cerere de îngrijire (urmărire) a gândurilor suicidare și a crizelor suicidare” și „simptome depresive” ale celor mai tineri, legate de contextul actual de sănătate.

Citeşte şi: Un francez face 20 de ani de închisoare pentru UCIDEREA unei prostituate românce

„În domeniul copilăriei timpurii, există vigilență, am văzut o creștere a numărului de consultații pentru întârzieri de limbaj, pentru tulburări de somn și conflicte intra-familiale” în rândul celor cu vârsta de 0-3 ani, avertizează psihiatrul. Specialistul menționează o listă de semne care ar trebui să alerteze părinții: iritabilitate, plâns, schimbare bruscă de comportament etc. Ea indică faptul că „unul dintre răspunsurile” de furnizat poate fi „proiectarea în viitor”.

„Criza Covid nu face decât să agraveze tensiunile din sistemul spitalicesc”, explică Angèle Consoli. „Preocupările (guvernului) pentru sănătatea mintală sunt puternice”, asigură medicul.