DISTRIBUIȚI
UNICEF

Pandemia de COVID-19 a avut un impact puternic asupra vieţii a zeci de milioane de copii din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA), relevă un raport al UNICEF publicat vineri, preluat de dpa, potrivit agerpres.

Date citate de Fondul ONU pentru copii arată că „pandemia a avut un impact complex asupra bunăstării, nutriţiei, sănătăţii mintale şi educaţiei copiilor”.


Citește și : Noile arme ale Coreei de Nord nu au fost încă verificate

Cu peste 3 milioane de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus în regiunea MENA, COVID-19 a „perturbat enorm” viaţa a zeci de milioane de copii din regiune.

„Restricţiile de deplasare şi închiderea şcolilor au avut un impact drastic asupra rutinelor zilnice ale copiilor, asupra interacţiunilor lor sociale şi în final asupra sănătăţii lor mintale”, a subliniat Ted Chaiban, director regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa.

Acesta a avertizat că, pe măsură ce pandemia continuă, efectele ei asupra copiilor se vor amplifica.

„Este imperios necesar să încercăm să identificăm soluţii creative pentru a contracara impactul COVID şi pentru a ne susţine copiii cu îngrijire psiho-socială, învăţământ mixt sau online şi măsuri de protecţie socială, inclusiv transferuri de bani”, a adăugat responsabilul UNICEF.

Citește și : Mare parte dintre spanioli vor fi vaccinați până vara viitoare

Pandemia le-a creat copiilor din regiune dificultăţi în plan mintal şi emoţional, notează UNICEF.

Raportul menţionează că din cauza pandemiei numărul copiilor care trăiesc în sărăcie în regiunea MENA ar putea ajunge la 60,1 milioane până la sfârşitul acestui an, comparativ cu 50,4 milioane înainte de apariţia crizei virusului.