DISTRIBUIȚI
TripAdvisor

Statul Panama şi-a redeschis luni frontierele pentru turismul internaţional, cu sosirea unui prim zbor din Miami (Florida), după aproape şapte luni în care acestea au fost închise din cauza crizei sanitare provocate de noul tip de coronavirus, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Primii 157 de călători după 22 martie, dintre care 38 de turişti, au fost primiţi cu mare pompă, cu drapele panameze şi dansuri folclorice la sosirea lor pe aeroportul internaţional din Tocumen, la 15 km de capitala Ciudad de Panama.


Citește și: Un gigant farma OPREȘTE testarea unui vaccin anti-COVID

Preşedintele panamez Laurentino Cortizo a salutat „o zi a speranţei pentru Panama”.

„Logodnicul meu locuieşte aici. Nu l-am putut vedea de aproape un an. Noi intenţionasem să călătorim în martie, dar totul a fost închis”, a explicat Chelsy, din California.

„Astăzi, Panama a trecut într-o etapă esenţială, reluând legăturile (aeriene) internaţionale”, şi-a exprimat satisfacţia, pe Twitter, Asociaţia Americii Latine şi Caraibelor de Transport Aerian (ALTA).

Înainte de aceasta, Panama autoriza doar escalele sau legăturile pentru zboruri internaţionale, fără a permite intrarea călătorilor pe teritoriul său.

Turiştii trebuie să prezinte la sosire un test PCR negativ la coronavirus sau să facă un test pe aeroport, al cărui rezultat este eliberat într-o jumătate de oră.

Citește și: Cehia impune noi restricții

În faza de „demarare”, Panama intenţionează să primească 80 de zboruri de zi, faţă de cele 400 de zboruri zilnice de dinaintea crizei sanitare.

Pentru moment, legăturile aeriene sunt asigurate de numai şapte companii, pentru 36 de destinaţii europene şi spre continentul american.

Panama, ţară cu 4 milioane de locuitori, a înregistrat până luni 120.313 de cazuri de contaminare şi 2.491 de decese de COVID-19.