DISTRIBUIȚI
BBC

Procuratura din Moscova i-a avertizat pe cetăţeni cu privire la participarea la protestele anti-mobilizare, amintindu-le că ar putea risca până la cincisprezece ani de închisoare, relatează CNN, potrivit news.ro

Potrivit declaraţiei oficiale publicate miercuri, la câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o ”mobilizare parţială”, postările care conţin ”informaţii care cer participarea la acţiuni publice la Moscova şi comiterea altor acte ilegale” au fost publicate pe reţelele de socializare. .


Citește și : Papa Francisc denunţă ‘monstruozităţile’ şi ‘cadavrele torturate’ din Ucraina

”Parchetul din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale, precum şi participarea la acţiuni ilegale sunt pedepsite conform legislaţiei administrative şi penale actuale”, se mai arată în comunicat.

Astfel, potrivit comunicatul ”fapta poate fi calificată drept infracţiune administrativă… care se pedepseşte, inclusiv sub formă de închisoare de până la 15 ani”.

Conform OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmăreşte detenţiile din Rusia, peste 60 de persoane au fost reţinute în urma protestelor anti-mobilizare în 8 oraşe din Rusia.

Citește și : Charles al III-lea vrea o ceremonie de încoronare mai modestă decât cea a mamei sale