DISTRIBUIȚI
EurActiv.gr

Aproximativ 60.000 de persoane au fost strămutate în ultimele săptămâni ca urmare a numeroaselor bombardamente care au avut loc în zone din provincia Idlib, situată în nord-vestul Siriei, potrivit informaţiilor furnizate vineri de o agenţie a ONU, transmite dpa, scrie agerpres.

„Până la 60.000 de persoane au fost strămutate în nord-vestul Siriei, în principal în guvernoratul Idlib, în ultimele săptămâni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).


Citește și : Două nave de croazieră au intrat în coliziune într-un port din Marea Caraibilor

De la începutul lunii decembrie, regiuni din sudul şi estul guvernoratului Idlib, ultimul bastion al rebelilor din Siria, au devenit ţinta unor atacuri aeriene frecvente din partea forţelor regimului de la Damasc, susţinute de Rusia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat vineri că peste 400 de atacuri aeriene au ţintit zone locuite de civili în ultimele 24 de ore.

Conform activiştilor din Idlib, ca urmare a bombardamentelor masive, peste 100 de persoane, în majoritate copii, au fost ucise în această săptămână în zonele rurale.

Citește și : Pachetul de combatere a schimbărilor climatice a trecut şi de ultimul vot al legislativului din Germania

Pe 30 aprilie, guvernul sirian susţinut de aviaţia rusă a început o ofensivă pe scară largă împotriva rebelilor din provinciile învecinate Hama şi Idlib, obligând mii de persoane să îşi părăsească locuinţele.

ONU a estimat că mai mult de 400.000 de persoane au fost strămutate de la începerea acestor atacuri violente.