DISTRIBUIȚI

Zeci de persoane au fost rănite luni dimineaţă în confruntările dintre palestinieni şi poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, informează AFP, potrivit agerpres.

Sute de palestinieni au lansat pietre, sticle şi petarde în direcţia forţelor de ordine israeliene, care au ripostat cu grenade asurzitoare, gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc în încercarea de a dispersa mulţimea.


Citeşte şi: BOMBĂ într-un autobuz plin cu oameni! Cel puţin 11 persoane au murit – Black News

Situaţia din Ierusalimul de Est va face luni obiectul unei sesiuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, potrivit unor diplomaţi israelieni, citaţi de publicaţia Times of Israel.

Solicitarea organizării acestei reuniuni a venit din partea Tunisiei.

Situaţia din Ierusalimul de Est s-a agravat la finalul săptămânii trecute, 600 de palestinieni fiind răniţi în ciocnirile violente cu forţele de ordine israeliene începând de vineri seară.

Violenţele au avut loc în apropierea Porţii Damascului, una dintre intrările în Oraşul Vechi, şi în zona Esplanadei Moscheilor, fiind operate mai multe arestări.

În apropierea Porţii Damascului, manifestanţii palestinieni au aruncat pietre, sticle şi petarde către poliţiştii israelieni, care au fost nevoiţi să utilizeze gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare.

Duminică noaptea, palestinieni şi arabi israelieni au demonstrat în Ierusalim împotriva măsurilor luate de israelieni, fiind raportate mai multe violenţe. Potrivit Times of Israel, cel puţin 25 de persoane au fost rănite şi au fost operate 23 de arestări.

Citeşte şi: Protestele violente din Ierusalim AMÂNĂ o decizie-cheie în justiţie – Black News

Situaţia din Cisiordania şi Ierusalimul de Est a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Există temeri că violenţele s-ar putea intensifica luni, când Israelul celebrează Ziua Ierusalimului, care marchează cucerirea jumătăţii de est a oraşului în timpul Războiului de Şase Zile din 1967.