DISTRIBUIȚI
Israel News Agency

Un palestinian suspectat că a fost recrutat de Iran pentru a întreprinde activităţi de spionaj în Israel a fost inculpat de autorităţile israeliene, a anunţat miercuri, într-un comunicat, serviciul israelian de securitate internă Shin Beth, informează AFP, conform agerpres.

Israelul consideră Iranul drept inamicul său numărul unu.


Citeşte şi: Aproape 2500 de palestinieni au fost arestaţi anul trecut în Ierusalim. Printre ei se află şi copii de 6-7 ani

Shin Beth a precizat că l-a arestat pe palestinianul Mohamed Maharma (29 ani) pentru că a încercat să creeze „o celulă teroristă” în Cisiordania ocupată în favoarea Iranului.

Mohamed Maharma ar fi fost recrutat de vărul său Bashar Maharma, rezident în Africa de Sud, care făcea parte din serviciile de informaţii iraniene. Profitând de o călătorie întreprinsă de vărul său în Africa de Sud, Bashar Maharma a organizat întrevederi cu agenţi iranieni care i-au dat instrucţiuni pentru crearea unei celule în Cisiordania.

El a fost plătit cu suma de 8.000 de dolari pentru activităţile sale, în mod concret pentru recrutarea a doi palestinieni în Hebron, unde locuia, potrivit Shin Beth.

Citeşte şi: Turcia lansează informaţia BOMBĂ: Trump şi Netanyahu susţin protestele din Iran

Între misiunile care i-au fost trasate, Maharma trebuia să înveţe să manipuleze explozibili, să transfere cartele SIM israeliene pentru angajatorii săi, să deschidă un magazin de echipamente informatice la Hebron şi să recruteze un arab israelian pentru a face fotografii pe teritoriul israelian.

Mohamed Maharma a fost inculpat pentru contacte cu agenţi străini, primirea de fonduri din partea unei „entităţi inamice” şi conspiraţie în vederea creării unei organizaţii ilegale.

„Ancheta a dezvăluit amploarea eforturilor iraniene întreprinse peste tot în lume pentru a submina Israelul”, se subliniază în comunicatul Shin Beth.