DISTRIBUIȚI
México Desconocido

Vestigiile reşedinţei conchistadorului spaniol Hernán Cortés au fost descoperite sub o clădire emblematică din capitala mexicană, au anunţat atorităţile guvernamentale, scrie Le Figaro, potrivit news.ro .

Sub impozanta clădire Nacional Monte de Piedad, în mijlocul pieţei centrale din Ciudad de Mexico, muncitorii au descoperit podele cu plăci de bazalt.


Citește și : Preşedintele parlamentului catalan crede că Madridul ‘I-A SPART’ telefonul

Potrivit BBC, acestea făceau parte din spaţiul deschis al palatului conducătorului aztec Axayácatl, a anunţat National Institute of Anthropology and History (INAH) din Mexic.

Palatul a fost folosit drept reşedinţă de conchistadorul spaniol Hernán Cortés după căderea imperiului aztec.

Au fost găsite dovezi ale casei pe care Cortés a avut-o pe locul palatului.

Arheologii au spus că este posibil să fi refolosit materiale de la palatul lui Axayácatl, care, precum şi alte construcţii sacre aztece, au fost distruse de conquistadorii spanioli.

Axayácatl a domnit între anii 1469 şi 1481 şi a fost tatăl lui Montezuma, unul dintre ultimii conducători ai imperiului.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

Cortés a sosit pe teritoriul Mexicului de azi în 1518 în calitate de comandant al misiunii de explorare a regiunii pentru colonizarea spaniolă.

El şi oamenii lui au asediat capitala aztecă Tenochtitlán în 1521. Când oraşul a capitulat, colonizatorii spanioli l-au distrus.

Clădirea care se află în prezent pe acel loc – Nacional Monte de Piedad – este un amanet istoric care a fost construit în 1755.