DISTRIBUIȚI
Twitter

Pakistanul ar putea să înăsprească din nou măsurile de izolare pentru a opri răspândirea coronavirusului, au anunţat luni oficiali, în contextul unei înmulţiri a infectărilor şi deceselor la trei săptămâni după ridicarea restricţiilor, potrivit DPA, scrie agerpres.

Autorităţile sanitare şi administraţiile regionale au tras un semnal de alarmă, în contextul în care în Pakistan numărul cazurilor confirmate de infectări a depăşit 56.000, iar al deceselor a ajuns la aproape 1.200 de decese.


Citește și : Un celebru filosof îi avertizează pe americani: ‘SUA aleargă spre prăpastie!’

Numărul cazurilor confirmate a crescut de peste două ori de la 23.000 la 6 mai, când Pakistanul a ridicat restricţiile. Noile cazuri raportate par să se fi înmulţit semnificativ în special în urma sărbătorii musulmane Eid al-Fitr care a avut loc în weekend.

„S-ar putea să revenim la o izolare la nivel naţional, deoarece virusul se răspândeşte rapid”, a spus consilierul special pe Sănătate, Zafar Mirza.

El a afirmat că noul val de infectări a apărut în special din cauza faptului că populaţia nu a respectat regulile de distanţare socială.

„Nu au fost ascultate atenţionările guvernului. Această abordare nepăsătoare poate agrava lucrurile, iar sistemul nostru de sănătate se poate prăbuşi”, a declarat Mirza.

Zeci de mii de persoane au călătorit cu autocare, trenuri şi maşini private pentru a celebra Eid al-Fitr în oraşele lor natale în weekend. Pieţele au fost pline de comercianţi, dintre care doar puţini au purtat mască.

„Situaţia nu poate fi lăsată să scape de sub control. Nu pare să existe o altă opţiune decât revenirea la restricţiile stricte”, a declarat Murad Ali Shah, ministrul-şef din Sindh, provincia cel mai puternic lovită din Pakistan.

Citește și : Peste 4.000 de suedezi au fost răpuşi de coronavirus

În momentul în care a anunţat încheierea izolării, premierul Imran Khan a spus că a fost obligat să ia decizia, pentru a veni în sprijinul milioanelor de persoane ale căror mijloace de trai erau în pericol.

Persistă îngrijorarea că o izolare prelungită ar putea împinge în sărăcie mai mult de jumătate din populaţia de 220 de milioane de locuitori a Pakistanului.