DISTRIBUIȚI
News18.com

Premierul pakistanez Imran Khan le-a scris miercuri liderilor din ţările musulmane pentru a le cere să acţioneze împreună împotriva islamofobiei, în contextul intensificării furiei în legătură cu poziţia Franţei în favoarea libertăţii de a caricaturiza religiile, relatează AFP, scrie agerpres.

„Recentele declaraţii ale unor lideri şi incidentele de profanare a Sfântului Coran reflectă amplificarea islamofobiei, care se răspândeşte în ţările europene”, se arată în această scrisoare publicată pe contul de Twitter al şefului guvernului pakistanez.


Citește și : Guvernul francez DIZOLVĂ o asociaţie musulmană

„În calitate de lideri ai politicii musulmane, trebuie să luăm iniţiativa de a face apel la încetarea acestui ciclu al urii şi violenţei”, se mai menţionează în mesaj.

„Le cer tuturor liderilor musulmani (…) să ridice vocea şi să le explice liderilor din ţări non-musulmane, în special celor din ţări occidentale, respectul şi iubirea profunde pe care toţi musulmanii le au faţă de cartea lor sfântă, Coranul, şi faţă de profetul nostru”, a adăugat premierul pakistanez.

Zeci de mii de persoane au manifestat marţi în întreaga lume, în special în Bangladesh, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a apărat libertatea de a caricaturiza, în cadrul ceremoniei de omagiere a procesului ucis pentru că a arătat caricaturi cu profetul Mahomed la clasă. În mai multe ţări au fost lansate apeluri la boicotare produselor franceze.

Citește și : Mutare ŞOC în Asia! Americanii îşi deschid ambasadă în Maldive

Mici adunări au avut loc şi în Pakistan în această săptămână.