DISTRIBUIȚI
RFE/RL by

Trei atacatori sinucigaşi au atacat marţi poliţişti şi paramilitari în oraşul Quetta din sud-vestul Pakistanului, ucigând şase poliţişti şi rănind alţi 15, au anunţat oficiali pakistanezi, informează Reuters, conform agerpres.

Un atacator şi-a detonat încărcătura explozivă lângă o maşină a poliţiei, rănind şapte poliţişti în acest atac, a precizat şeful poliţiei locale Moazzam Jah Ansari. „Acesta a fost un atac sinucigaş şi avem confirmarea că şase dintre poliţiştii noştri au fost ucişi”, a declarat Ansari pentru Reuters.


Citește și : Canada : Şoferul furgonetei , pus sub acuzare marţi pentru zece crime cu premeditare în cazul atacului din Toronto

Cu o jumătate de oră mai devreme, doi terorişti kamikaze au atacat un punct de control paramilitar de la periferia oraşului, însă soldaţii desfăşuraţi acolo s-au angajat în luptă, a anunţat un ofiţer paramilitar. El a cerut să nu i se divulge identitatea, în condiţiile în care armata pakistaneză urma să dea publicităţii un comunicat oficial.

Acesta a declarat că soldaţii au deschis focul asupra atacatorilor, care şi-au detonat încărcăturile explozive, rănind opt paramilitari.

Deocamdată, nimeni nu a revendicat cele trei atacuri.

Citește și : Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, neagă în faţa judecătorilor orice genocid