DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puțin 20 de persoane au murit și alte 74 au fost rănite joi, după ce un tren de pasageri s-a izbit de un vagon de marfă staționat, joi, în regiunea Punjab din Pakistan, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters și Associated Press, scrie mediafax.

Bilanțul inițial era de 11 morți. Majoritatea persoanelor rănite sunt în stare gravă, a transmis Javed Ahmed, purtător de cuvânt al spitalului unde sunt tratate victimele.


Citește și : Trump găzduieşte la Casa Albă un ‘summit’ pentru a denunţa ‘reaua credinţă’ a reţelelor de socializare

La operațiunea de salvare a participat și armata pakistaneză.

Accidentul a avut loc în zona Sadiqabad din regiunea Punjab, situatăîn sudul Pakistanului. Cinci vagoane au fost distruse și zeci de pasageri au rămas blocați. Echipele de salvare au fost nevoite să taie vagoanele pentru a ajunge la pasageri.

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a blamat infrastructura deficitară a căilor ferate pentru accidentul de joi.

„I-am cerut Ministrului Căilor Ferate să ia măsuri urgente pentru a remedia zeci de ani de neglijență a infrastructurii căilor ferate și pentru a crea standarde de siguranță”, a declarat Khan.

Citește și : Opt dintre migranţii salvaţi de nava Sea-Watch 3 vor ajunge în Finlanda

Rasheed Ahmed, ministrul Căilor Ferate, a transmis că cel mai probabil accidentul a fost provocat de o eroare umană.

„Am cerut o anchetă. Investigația va fi completă în două sau trei zile”, a declarat acesta.