DISTRIBUIȚI
Daily Express

Canada se află în discuţii cu autorităţile pakistaneze pentru a o primi pe Asia Bibi, achitată de Curtea Supremă din ţara sa după o condamnare la moarte pentru blasfemie şi a cărei viaţă este ameninţată, a declarat luni premierul canadian Justin Trudeau, potrivit agerpres.

‘Ne aflăm în discuţii cu guvernul pakistanez, nu vreau să spun acum mai mult pentru că este o chestiune foarte delicată, însă, după cum ştiţi foarte bine, Canada este o ţară primitoare’, a spus premierul canadian într-un interviu acordat AFP.


Citeşte şi: Un oficial al ministerului de externe iranian, condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj

‘Există un context intern delicat pe care îl respectăm’, a adăugat Trudeau, care se află la Paris cu ocazia ceremoniilor consacrate împlinirii a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial.

El a făcut referire la manifestaţiile masive organizate de islamişti care contestă decizia Curţii Supreme pakistaneze şi care cer executarea Asiei Bibi, o femeie creştină din zona rurală a Pakistanului, în vârstă de circa 50 de ani şi mamă a cinci copii, condamnată la moarte pentru „blasfemie” în 2010 după ce a fost denunţată de un imam.

Citeşte şi: Un avion american de vânâtoare s-a prăbuşit în Marea Filipinelor – FOTO

Ea a fost eliberată în cursul nopţii de miercuri spre joi după achitarea sa de către Curtea Supremă şi se află în prezent într-un ‘loc sigur’ în Pakistan, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Islamabad după ce unele media anunţaseră plecarea ei în străinătate.

Soţul Asiei Bibi a cerut sâmbătă azil pentru familia sa în SUA, Marea Britanie sau Canada, susţinând că se află într-un mare pericol dacă rămân în Pakistan.