DISTRIBUIȚI

Bombardamentele aeriene ale forţelor guvernamentale asupra celei mai mari enclave controlate de rebeli în nord-vestul Siriei s-au soldat joi cu cel puţin 28 de morţi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Organizaţia neguvernamentală cu sediul la Londra, citată de Reuters, afirmă că provinciile Idlib, Hama şi Alep au fost atacate de avioane şi elicoptere.

Armata siriană şi aliaţii săi desfăşoară o ofensivă spre Saraqeb, de la baza aeriană Abu Duhur, cucerită luna trecută. OSDO afirmă că trupele guvernamentale au cucerit joi mai multe sate, conform agerpres.


Cea mai puternică grupare rebelă din nord-vestul Siriei este Tahrir al-Sham, o alianţă a unor facţiuni jihadiste, printre care şi fostul Front Nusra, afiliat anterior la Al-Qaida.

Citește și : Atac armat în Los Angeles. Doi elevi au fost împuşcaţi

La Damasc, bombardamentele rebelilor au ucis şapte oameni şi au rănit 13, a transmis agenţia guvernamentală de presă SANA, preluată de Reuters. Deşi armata a respins rebelii din multe teritorii cucerite din 2011, când a început războiul civil din Siria, forţe de opoziţie controlează încă enclave importante în apropiere de capitală şi de oraşul Homs din sud-vest, precum şi enclava menţionată din nord-vest.