DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Peste 400 de civili au fost ucişi în cinci zile de lovituri aeriene şi de tiruri ale artileriei întreprinse de regimul sirian şi aliatul său rus în Ghouta Orientală, enclavă rebelă asediată, situată la est de Damasc, a anunţat joi Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

”În cinci zile de lovituri aeriene şi de tiruri intense ale artileriei au fost ucişi 403 civili, inclusiv 95 de copii”, a afirmat OSDO, precizând că numai joi au fost omorâţi cel puţin 46 de civili, conform agerpres.


Regimul întreprinde, începând de duminică, o campanie de bombardamente devastatoare în enclava Ghouta Orientală, pe care o asediază din 2013 şi care este ultimul fief rebel la porţile capitalei siriene.

Citește și : Turcia : Principalul partid prokurd cere oprirea ofensivei împotriva YPG în Afrin

Potrivit unui ziar apropiat regimului lui Bashar Al-Assad, această nouă campanie de bombardamente în Ghouta Orientală constituie preambulul unei ofensive terestre a forţelor guvernamentale.

OSDO menţionează că bilanţul victimelor a crescut joi ca urmare a unor noi lovituri aeriene şi a descoperirii sub dărâmături a corpurilor unor civili ucişi cu o zi mai înainte.