DISTRIBUIȚI
hurriyetdailynews.com

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a criticat joi lipsa de progrese în direcţia găsirii unei soluţii la conflictul din estul Ucrainei, transmite dpa, potrivit agerpres.  

”Nevoile umanitare trebuie să prevaleze în faţa consideraţiilor politice”, a declarat ministrul de externe suedez Ann Linde, în deschiderea reuniunii ministeriale a OSCE de la Stockholm.


Citește și : Emiratele Arabe Unite sărbătoresc 50 de ani de la crearea ca stat

Misiunea de observatori a OSCE trebuie să aibă garantat accesul nelimitat în întreaga Ucraină, a spus şefa diplomaţiei suedeze, a cărei ţară asigură în acest an preşedinţia organizaţiei.

Reuniunea ministerială de la Stockholm se desfăşoară într-o perioadă caracterizată de mai multe crize grave în Europa. ”Trebuie să inversăm această tendinţă pentru că, la aproape opt ani de la izbucnirea conflictului din Ucraina, criza securităţii europene ia amploare”, a afirmat Linde.

Citește și : Este OFICIAL! Sebastian Kurz iese pe uşa din dos a politicii austriece

Războiul din 2014 din Ucraina, care a izbucnit după anexarea Crimeii de către Rusia, s-a soldat cu peste 13.000 de morţi până acum.

În ciuda faptului că neagă acuzaţiile în mod constant, Moscova este în mare parte considerată susţinătoarea separatiştilor proruşi.