DISTRIBUIȚI
infoprut

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) a reafirmat necesitatea retragerii complete a forţelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformării actualei misiuni de menţinere a păcii în una civilă cu mandat internaţional, informează marţi IPN.md şi Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Un amendament în acest sens a fost inclus în rezoluţia sesiunii anuale a AP OSCE, care se desfăşoară în perioada 7-11 iulie, în parlamentul federal al Germaniei.


Citește și: Inundațiile catastrofale din Japonia au provocat moartea a 141 de oameni – FOTO/VIDEO

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului de la Chişinău, în cadrul sesiunii au fost dezbătute 25 de amendamente propuse la textul rezoluţiei de delegaţiile celor 57 de state participante.

Două amendamente au fost propuse de delegaţia parlamentului Republicii Moldova şi un amendament de delegaţia parlamentului României. Toate au fost acceptate cu o majoritate de voturi. Aprobarea amendamentelor delegaţiei moldovene a avut la bază efortul comun al delegaţiilor parlamentare din Republica Moldova, România, SUA, Marea Britanie, Georgia şi Lituania.

La 22 iunie, Adunarea Generală a ONU aprobat rezoluţia cu privire la retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, aminteşte Radio Chişinău.

Citește și: Prin anularea exercițiilor militare din Coreea de Sud, Pentagonul a economisit 14 milioane de dolari