DISTRIBUIȚI
RT News

Alegerile din Ungaria nu au oferit partidelor de opoziţie şanse egale, din cauza mai multor probleme care au afectat votul care a respectat totuşi în general drepturile fundamentale, a anunţat luni Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), informează Reuters, potrivit agerpres.

„Cheltuielile excesive ale guvernului pe reclame care au amplificat mesajul de campanie al coaliţiei de guvernare au subminat capacitatea opozanţilor de a concura de pe baze egale”, a declarat într-o conferinţă de presă Douglas Wake, expert OSCE care a monitorizat alegerile din Ungaria. „Retorica xenofobă şi cu scopul de a intimida, mass media părtinitoare şi campania opacă de finanţare” au îngreunat dezbaterea politică, a adăugat el.


Citește și : Cel puţin 14 militari au fost ucişi în atacul aerian din Siria

„În ansamblu, drepturile şi libertăţile fundamentale au fost respectate, dar (au fost) exercitate într-un climat advers… Accesul la informaţie, precum şi libertatea presei şi de asociere au fost restricţionate, inclusiv prin modificări legislative recente”, a mai spus Wake.