DISTRIBUIȚI
The Conflict Archives - WordPress.com

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a raportat peste 200 de violări ale încetării focului în estul Ucrainei într-o singură zi, informează sâmbătă DPA, potrivit agerpres.

OSCE monitorizează conflictul dintre forţele guvernamentale ucrainene şi separatişti susţinuţi de Rusia în zonele Doneţk şi Lugansk.


Citește și : Suedia cere din 28 decembrie un test negativ pentru toţi călătorii

La începutul acestei săptămâni, sub medierea Franţei şi Germaniei, părţile au convenit să se angajeze din nou la o încetare a focului atinsă în urmă cu un an şi jumătate dar apoi încălcată în mod repetat.

Misiunea de monitorizare a OSCE a raportat 173 de încălcări ale încetării focului, inclusiv 156 de explozii în Doneţk. Au fost 84 de încălcări ale încetării focului, inclusiv 45 de explozii în Lugansk. Datele se referă la ziua de joi.

Armata ucraineană a declarat sâmbătă dimineaţă că separatiştii au violat încetarea focului de cinci ori în ziua precedentă şi că un soldat a fost rănit.

Încălcările sugerează că conflictul izbucnit în 2014 nu se calmează, în ciuda ultimului efort diplomatic.

Naţiunile Unite estimează că peste 13.000 de persoane au murit până acum.

Citește și : Purtarea măştii redevine obligatorie în spaţiile deschise din Spania

Timp de mai multe săptămâni, rapoarte despre presupuse pregătiri ruseşti pentru o invazie armată a Ucrainei au provocat îngrijorare. Rusia a negat planificarea unor astfel de acţiuni.

Potrivit agenţiei Interfax, armata rusă a anunţat sâmbătă că 1.000 de soldaţi cu tancuri şi elicoptere au efectuat manevre lângă Voronej, la graniţa cu Ucraina.